Skip to main content

Ceres Challenge

I slutet av augusti varje år så avgörs Ceres Challenge, ett MTB lopp på Sörmlandsleden mellan Stavsjö och ­Katrineholm, ca 5 mil på i mestadels stig. Vi ställde upp med 2 lag, ett familjelag med Peter, Teresia och Tova och ett lag med Jonas, Ebbe och Conny

Vi ser det mer som ett äventyr än en tävling, men såklart att det är lite prestation i det hela ändå!! Det går ut på att hela laget ska hålla ihop, när sista man i laget går över mållinjen så är man i mål. Det är inte alltid så lätt att hålla ihop, blir lite som en dragspelseffekt.

Om förste man misslyckas vid ett hinder så måste andra och tredje personen stanna och då hinner första ­personen i väg en bit innan de två andra kan starta och vips så har man skapat en lucka, som ska ­täppas till. Måste säga att vi i familjelaget hade en helt ­fantastisk dag på cykeln.

Det var Tovas längsta lopp hittills så vi var lite ­spända på hur hon skulle klara att vara ute så länge som ­uppåt 4 timmar, hur energi skulle räcka. Det gick galant, så ­tekniskt duktig och så genomtränad så det var inga problem.

Vi var lite stressade i början att gubblaget skulle ­komma ikapp oss, de startade 5 min efter oss, men det var lugnt. Vi hade väldigt bra flyt och höll ihop bra. Märktes att vi har tränat många mil tillsammans! Det var en dag som man ser tillbaka på med ett leende på läpparna.

Hur gick det då? Familjelaget tog sig in på en 9:e plats på tiden 3.47 h, ­(bästa mixlag) och gubbarna kom in på en 16:e plats på 4.02 h. Men som sagt mer en upplevelse med gemenskap och ­samarbete än en vanlig tävling.

Tack Ceres Challenge för fina foton.

På sbrt.se använder vi cookies för att din upplevelse ska bli så bra som möjligt. Läs mer om cookies här.