MountainBike-Team 2019

Vårat MTB-team har även 2019 fortsatt visa framgångar med topplaceringar i princip på alla 25 race! Både bland seniorerna och juniorerna.

2018 vid årsskiftet valde vi att ta med 2 juniorer i MTB-teamet att satsa på, vilket blev väldigt lyckat. Till 2019 visste vi att dom skulle få det tufft, då dom var yngst i 
13-14 klassen, men även detta år har utvecklingen ­verkligen varit helt otrolig!

Dom har verkligen bara gått från klarhet till klarhet. Tova startade med första tävlingen nere i Göteborg genom att komma bland dom sista i mål, vi båda hade intalat oss att framgångssagan från förra året med pallplatser på samtliga race skulle vara svårslagen (2019 var hon äldst i 10-12 klassen) men ändå blev det lite av ett bakslag att hon var så pass mycket efter.

Vi tog detta med ro, tränade och tävlade på, placeringarna blev bättre och bättre, relativt snart fick hon återigen börja kliva upp på pallen. Vi har hittat rutiner hon trivs med och när man trivs så kommer också resultat. Imponerande!

Elias som började förra säsongen trevande, hade därför inför denna säsong tränat och förberett sig på ett nytt sätt som passade honom mycket bättre, vilket även resulterade i en rad topplaceringar redan i början av säsongen. Något Elias lyckats behålla är sin nyfikenhet, glädje och passion för cykelsporten, vilket är kanon då han fortfarande tillbringar all fritid med cykelkläderna på, så Grymt!