CYKELTEAMET - SÄSONGEN OCH SM 2020

Till 2020 har jag lovat hjälpa 3 ungdomar. Elias, Leo och Tova. Det gör jag med glädje!

Att se den utveckling dom gör är galet inspirerande, att dom även sedan några månader tillbaka spöar mig i spåret gör ju även att jag måste hålla ångan uppe. Under stora delar av detta år har vi regelbundet tränat tillsammans vilket både är kul och utmanande för oss alla, speciellt nu när vi ej fått tävla något. Efter sommaren lättade plötsligt restriktionerna och vi fick tävla 3 helger på raken inkluderat med SM. Fantastiskt att vi ändå fick till ett SM,

det kändes så himla bra! På dom få tävlingar vi cyklade var det liknade covidregler som vi haft på bilracingen. SM arrangerades i Göteborg. Inne i stan har man skapat en idyll för oss som gillar motion, området heter Skatås och hela arrangemanget höll verkligen toppklass. Tre ungdomar och en +40-årig gubbe stod på startlinjen i teamet, naturligtvis hade vi alla väldigt höga förväntningar på att få tävla mot dom bästa i Sverige.

Leo 24:e plats

Leo som kör den supertuffa klassen P15. Låg på en stabil 9:e plats när två varv återstod. Tyvärr hände det som inte får hända. PUNKA. I en teknisk nedförsbacke körde den modige och tekniskt otroligt duktiga Leo en aning för hårt och punkade tyvärr rejält. Leo fick springa till tekniskzon och väl där laga bakdäcket och gasa vidare. Leo bröt ej tävlingen, det sätter vi alla stor heder i, grymt jobbat!

Tova 5:e plats

Tova var även denna tävling bäst när det gäller, trots att hon är rätt chill runt dessa event så finns det något jävlar anamma när hon väl kör, vilket jag gång på gång blir så imponerad över. Hon kom iväg väldigt dåligt i starten och efter halva varvet låg hon 12:a. Där och då gasade hon, körde bland annat om 4 tjejer i en teknisk uppförsbacke, ­hatten av. Slutade tävlingen som 5:a i Sverige.

Elias 10:e plats

Elias som verkligen är våran sprint i gruppen, kör ifrån dom flesta på distansen 100 meter. Elias har också fått till en helt galen utveckling i skogen och idag verkar även orken finnas för att cykla en hel dag utan problem och rent teknisk kör han grymt, på SM körde han otroligt stabilt och slutade 10:a.

Peter 21:plats

Ja detta år var jag inte bättre, har medvetet satsat lite mer på bilracingen detta år, kanske tränat som normalt, men inte haft det där sista go:et. Själv har jag efter att tävlat många år i Motocross relativt lätt för det tekniska, men tappar rejält i dom tuffa uppförsbackarna där det går rejält hårt. Får nog ändå se det som okey. Säger som jag brukar, väldigt sällan bäst på något. Men totalt är det inte många som slår mig.