Skip to main content

VI SÄGER VARMT VÄLKOMNA TILL

Våra nya talanger

 

Isak Werner

Isak Werner heter jag och kommer köra sista året i 15-16.

Det skall bli otroligt kul att få köra för teamet. Det är verkligen ett trevligt och ambitiöst gäng som jag får var med i. Mina mål för kommande tävlingssäsong är så klart att försöka klättra upp lite i resultatlistorna och helst på pallen. Mina huvudmål är U-EM och SM. Banan som jag helst tävlar på är Hallby!

Musiken jag har i lurarna beror på humör och typ av träning. Tex vid intervaller så lyssnar jag gärna på låtar från artister som ex Eminem , då det hjälper mig att komma in träningsmode. Jag älskar mat och äter det mesta men får jag välja så väljer jag gärna italienskt. Helst någon form av pasta!

Melker Högberg

Melker Högberg kör första året som junior.

Mitt mål med teamet är att kunna utvecklas i mina resultat och att ha ännu mer kul på tävlingarna. Målet med året är att försöka knapra ihop lite UCI poäng, men framför allt att tävla mer och utvecklas till den snabbaste jag kan bli på cykeln. Favorit bana - Lugnet XCO

Vad jag lyssnar på - finns nog ingen med en sån bred musiksmak men Top Gun anthem går alltid hem.

Favorit rätt - En riktigt fint burgare är aldrig fel. Bästa cykelminne - Svårt att välja när det alltid är kul att cykla men Sa Calobra och XCC sm är några av höjdpunkterna.

Något ni inte visste om mig är att jag har ett brinnande intresse för bilar och framförallt F1 utanför cyklingen.

Agnes Lindholm

Jag heter Agnes Lindholm och är 14 år gammal och bor i Strängnäs. Kommer köra mitt första år i 15-16.

Mina mål för denna säsong är att tävla fler SWE-Cup än vad jag gjorde förra året och även att göra mitt bästa hela tiden på träningar och tävlingar. Ja är väldigt taggad inför säsongen och det ska bli superkul att komma i gång igen. Min favoritbana är Hallby.

Förutom att jag cyklar så rider och simmar jag. När det gäller favoritmat så är fredagstacosen svårslagen och musiken som hörs i mina lurar är det mesta, men mestadels pop.

SÄSONGEN OCH SM 2023

Vilket MTB år vi fick till!

 

Så mycket glädje, kämparglöd och gemenskap i omlopp. Det har prickats in bra form och fina resultat av alla. Som vi brukar säga, placeringen är inte det viktiga, men det är fantastiskt glädjande när framförallt ungdomarna lyckas prestera det de har i sig. Att som team få med sig 2 SM guld, 1 SM silver och 2 SM brons är fint! Även i SWE- Cups sammanställning får vi med oss en 1:a plats, två 2:a plaster, en 3:e plats, en 4:e plats och en 16:e plats. Suveränt!

Det är en hel del jobb och planering som ­ligger bakom varje tävlings­helg. En av ­delarna är att få till bemanning i tekniskzon och lagning för alla samtidigt som några även tävlar själva. 

En tekniskzon är en eller två utmarkerade zoner längs banan där man kan få hjälp av sitt team/klubb om problem uppstår, tex punktering. Man får ­annars inte ta hjälp av utomstående (medtävlande i samma klass och klubb är ok) utmed ­banan. Här drar Peter ett stort lass, han har fått bra backupp i år av Ebbe, ­Jonas, Johan och Hannu, stort Tack!

Som regel så provkör man banan dagen innan tävling för att hitta linjer och öva på tex A-spår. Här kan man ju också välja ett enklare alternativ som B eller i vissa fall även C-spår. Alltid roligt när man samlas och kör igenom banan gemensamt för att utbyta olika tankar och tips. Att se någon annan köra en linje kan hjälpa att våga och få till den själv.

Leo Lounela

Ja vad ska man säga?! Vilka lopp du gör, vilka prestationer du gör, vilket år du gör! Leo börjar säsongen i Spanien på junior series, gör ett makalöst lopp och tar hem segern. Sedan har säsongen avlöst med topp placering efter topp placering.

Tyvärr blev junior VM i Scotland en stor besvikelse för Leo, han hamnar i en startkrasch och kommer iväg som sista person, kämpar sig upp till en 33:dje plats men får ont i en hand av kraschen, backar av och tar sig ändå i mål.

Bra krigat och vilket prestation att ta sig till ett VM! Men på hemmaplan har det gått som på räls. Svensk junior mästare i både XCC och XCO och vinnare av SWE-Cup! Hatten av för ett otroligt år! Vi tackar ödmjukt för att vi fått hjälpa dig och haft dig under våra vingar de här åren och tack vare er sponsorer har vi kunnat stötta Leo. Nu önskar vi dig stort LYCKA TILL i din satsning mot nya mål!

"Vilken säsong! En del mål uppnådda, andra gick inte som jag ville. Året började i Spanien på en junior world series där jag vann. Vinsten gav förhoppningar, förväntningar och drömmar inför resten av säsongen. Utomlands så har mina mål med säsongen inte gått vägen. kanske att vinsten i Spanien gjorde att jag satte för mycket press på mig själv. Men året har verkligen gjort att jag utvecklats enormt mycket som person och idrottare. I Sverige så har pressen inifrån varit mindre och det har synts på resultaten med två SM guld och en totalseger i SWECUP. Är enormt tacksam till teamet som har gett ett otroligt fint stöd. Nästa år kliver jag upp i U23 med ett nytt lag, men SBRT tror jag varit en stor del i min utveckling, TACK!"

Tova Fridström

Tova började säsongen redan i februari med att köra sin första tävling i juniorklass utomlands. Blev en resa ner till Banyoles i Spanien för Junior series, ­mycket för att se och lära! Startfältet är mycket större än vad hon är van vid här hemma. Första tävlingen utan uci poäng innebär start långt bak. Tova gör ett fint lopp och tar med sig sina första uci poäng. ­Säsongen rullar på med fina prestationer. Provar på att även köra ett långlopp, Rännerslätt, finns ingen juniorklass utan får kliva upp i elit! Hänger på bra i den gemensamma damstarten men tappar sin ­klunga med ett par mil kvar! Teresia kommer i kapp och hon biter sig fast och spurtar om morsan till målet! Riktigt bra presterat på längre distans! Under SM i Borås i juli stämmer allt och hon kniper en 2a plats i XCCn och en 3e plats på XCOn, grymt! Plockar sedan hem en 2:a plats i totalen för SWE-Cup. Ett år kvar i juniorklassen, spännande!

"Det har varit roligt och spännande att testa på att tävla utomlands, större startfält och tuffare banor. Också varit väldigt kul att vara iväg på alla tävlingar, då det är sådan bra och härlig sammanhållning i temat. Ser ­framemot nästa år med nya utmaningar och äventyr.”

Teresia Fridström

Teresia börjar säsongen starkt med vinst på Klippinge­racet, den kallaste tävlingen vi varit på.

Var nog ingen som kunde använda reglagen på slutet pga. av stelfrusna händer. Sedan har vädret tack och lov varit med oss! Teresia får till fina prestationer både på SWE-Cup och ett par långlopp under våren. Bra pepp för att köra SM i Borås, men det blir till att stå vid sidan och heja pga. förkylning. Sur och besviken! Kroppen svarar inte efter förkylningen och de segdragna skadorna gör sig påminda. Kämpar på och gör ända ett fint avslut i Hallby, så det resulterar i en 2:a plats i totalen i SWE-Cup.

“Det var riktigt kul att tävla i våras och i början på sommaren, kroppen var skapligt på banan med ihärdig rehab. Blev galet ­besviken att jag inte kunde köra SM, hade verkligen sett fram emot banan där, hade goda vibbar från förra året! Kom lite av mig när kroppen inte ville svara efter sjukdomen, men avslutade med en rolig helg i Hallby. Tog med mig Leos peppande ord: ha kul, det är en rolig bana”

Olle Staaf

Olle har kört sitt första år i P 15-16. En riktigt tuff klass med otroligt stort startfält, oftast runt 70 stycken. Det är full gas från början för att hitta en så bra position som möjligt. Ganska hetsigt och inte allt för sällan så krokas det i varandra och det blir ett gäng som går i backen.

Som åskådare står man med hjärtat i halsgropen att det ska gå vägen! Olle har en härlig och positiv inställning, när man frågar hur det gått efter ett race så är ofta svaret: ”Jobbigt men roligt” med ett stort leende över hela ansiktet! Han har tävlat frenetisk hela säsongen från mindre tävlingar som Sörmlandsserien till SWE-Cup serien men en fin fin 16e plats bland 110 stycken som deltagit, har också tryckt in några landsvägs­lopp! Vi ser fram emot vad Olle kommer leverera nästa år!

“Det roligaste den här säsongen var Nordiska mästerskapen, jag tappade lite form i mitten på säsongen men nu på slutet kom den tillbaka. Jag ser fram emot all vinterträning och alla tävlingar nästa år“

Stina Fridström

Stina har varit yngst i klassen F11-12. Hon har tampats med ett härligt gäng tjejer på banan och det är så kul att se att de blir kompishäng utöver klubbgränserna när tävlingen är klar! Stina har alltid haft fin teknik över stock å sten och i år har hon även upptäckt att det är skoj att flyga lite över hindren! Finns ingen total i SWE-cup i 11-12….

Men hon har fått till fina placeringar under hela året i det övre skiktet. Nu får cykeln pausa lite och truppgymnastiken och ridningen få ta lite mer plats under vintern, inte lätt alla gånger att få ihop schemat.

”Jag är supernöjd över året, har gått mycket bättre än förväntat. Ser fram emot nästa år”

Karin Palmqvist

Karin drar i gång säsongen med en första plats i D40 (tredje bästa tid av alla damer) på Kolmårdsbiken. Fortsätter med en 2:a plats på Klippingeracet sedan tar tyvärr tävlandet ett abrupt slut efter ett fall på Huskvarna Tour. Fraktur i handen och hjärnskakning. Verkar dock inte vara något som hindrar Karin.

Efter rehab under sommaren är hon tillbaka och kör bra både i Sigtuna och Hallby med topplaceringar. Snyggt Karin!

”Det har varit jättekul och inspirerande att vara en del av teamet i år! Jag har uppskattat både hänget med gänget och pepp på tävlingar. Trist med skadeperiod men fick känna ­tävlingsglädjen igen under de sista tävlingarna i cupen och tar med mig fina pallplatser som fortsatt motivation”

Adele Palmqvist

Adele kom in som ny i teamet 2023, verkligen kul att kunna få stötta en till tjej! Hon öppnade upp ­säsongen med fina prestationer och bra känsla. Slår till med en 3:e plats i totalen i Borlänge tour och även en 3:e plats på SM XCC. Under sommaren kommer dock en järnbrist krypande och känslan på tävlingarna under hösten är inte där hon vill att den ska vara.

Hon krigar ändå på i de sista SWE-cup tävlingarna och ­plockar hem en 3:e plats i totalen. Snyggt! Nu ligger fokus på att få kroppen i balans och kunna ta till sig ­vinterns träning. Även Adele har ett år kvar junior­klassen, som kommer bjuda upp till många fina kamper tjejerna emellan.

"Jag är väldigt nöjd över mina prestationer under säsongen. Det har varit väldigt kul att vara på tävlingarna och vara en del av teamet för det är både bra stämning och det finns bra support. Till nästa är tar jag med mig alla erfarenheter jag fått i år om hur viktigt det är att kroppen är i balans också och jag satsar på att fortsätta utvecklas som jag gjort."

Peter Fridström

Peter som har ett tufft schema med att få ihop både cykel och bilåka gör en riktigt bra säsong! Kör både lite långlopp och XCO tävlingar och får till sina bästa placeringar i H40 under året.

Det är en tuff klass där det inte allt för sällan dyker upp före detta elitåkare som ”lagt karriären” på hyllan ganska nyligen. Så motståndet är inte att leka med. Samtidigt som det är full fokus på ungdomarna i första hand så lyckas han samla ihop sig och prestera på sina egna race, snyggt! Peter slutar på en fin 4:e plats i SWE-Cup totalen.

”Säsongen 2023 i XCO har för min egen del varit godkänd, hade nog hoppats på jämnare resultat. Har fortfarande väldigt svårt att köra dom korta sprintracen i cykling, det låser sig och jag får inte alls ut det jag vet att jag kan. Lever på att jag alltid plockar poäng och i SWE-cup totalen blir det en 4:e plats av nästan 100 startande gubbar. Långloppen, (dom få vi han med) har resultatet speglat den erfarenhet och seghet jag fått med åren, runt topp 10 på merparten av racen är jag nöjd över.”

På sbrt.se använder vi cookies för att din upplevelse ska bli så bra som möjligt. Läs mer om cookies här.