Skip to main content

Peter - Deltävling 1

Kinnekulle

Placering 1:a Varvtid 58:608

Första deltävlingen i kvalserien Timeattacknu.se. Väl förberedda gav vi oss till Kinnekulle ring och första deltävlingen för 2023. Grym helg på många sätt! Som vanligt har vi en härlig stämning i teamet, alla hjälps åt och bidrar. Conny, vilken matlagning!

Helgen kunde dock slutat illa. På lördags träningen for jag av banan och ­träffade en däckstrave, denna gång hade jag ­änglavakt och smällen tog väldigt snällt. Efter ­noggrann inspektion och när vi demonterar ­fronten kunde vi konstatera att endast smärre skönhets­bulor uppstått, sjukt!

På söndagen var både jag och Nikh grymt taggade. Att vi skulle sluta som 1:a och 2:a efter dagen hade vi nog aldrig kunnat tro, 3:an var en Yaris GR, så väldigt tufft motstånd! Själv lyckades jag på sista varvet sätta nytt PB och är grymt nöjd med 58:608.

Peter - Deltävling 2

Mantorp

Placering 1:a Varvtid 1:29.490

En helg med helt perfekta förhållanden. Att efter 5 säsonger med Mx-5:an fortfarande sätta nya PB är megaskoj! Jag och Mx-5:an fortsätter smyga ner i varvtider. 4:a i festival på fredagen samt 1:a i serien på lördagen. Nytt PB 1:29.49.

Peter - Deltävling 3

Gelleråsen

Placering 6:a Varvtid 1:29.263

Katastrof helg!!!!

Denna helg var vi i teamet mer än fullbokade! 4 tävlingar på 3 dagar är även för oss en omöjlig logistik Timeattacknu.se arrangerade deltävling 3 och 4, SWE-CUP arrangerade sin 6:e tävling i Sigtuna samt ett av årets höjdpunkt Ceres Challenge, ole dole doff..

Ceres fick detta år kliva åt sidan. Något var tvunget att väljas bort för att få ihop totalen. Gjorde en chansning att hoppa deltävling 4:a i Timeattacknu.se för att istället köra SWE-CUP.

Det hela resulterade i en väldigt tuff helg med mycket stolpe ut. Hällregn i bilracingen på lördagen gjorde att jag endast kunde vara topp 6.

Helgens höjdpunkt fick i stället läggas på fredagens träning med väldigt mycket positiv körning tangerade PB tider och sponsorevent med Suzuki-Sverige!

Grym dag!

Peter - Deltävling 4

Knutstorp

Placering 1:a Varvtid 1:07.025

Sista helgen med kvalserietävlingen Timeattacknu.se Vilket år! Vi är ett väldigt starkt racingteam med bilarna! Peter och Nikh slutar 1:a respektive 2:a i klassen Club.

I summeringen för 2023. 6 timmar enkel resa för att komma på plats.
Dock helt underbart område och hösten hade inte alls tagit över i naturen.

Tyvärr regnande större delen av lördagens träning bort, men ett pass direkt på morgonen gjordes med grymma förhållanden. Jag själv med Mx-5:an valde att i princip endast köra det passet när förhållanden var dom rätta, då väderprognosen var uppehåll till söndagens final.

Skiljer så otroligt i fart och bromspunkter mellan torrt och blött så ibland blir det bara fel att nöta på i blött, speciellt för mig som kört på denna bana i 10 år.

Finaldagen bjöd på regnfritt och ett klart godkänt väder. Warmup, Q1, Q2, Q3 samt final, så verkligen en fullspäckad dag.

1:a i alla kval, så full pott med poäng efter en väldigt lyckad tävlingsdag.

Champion 2023 P:1 totalt

Med 4st nya banrekord i klassen tackar vi för oss och lägger upp en plan inför 2024.

Nikh - Deltävling 1

Kinnekulle

Placering 2:a Varvtid 1:00.030

Första deltävlingen på Kinnekulle visade bilen sin nya förmåga att vara med om pallplatser.

Grymt nöjd över körning med Swiften och är betydligt mycket snabbare än förra året, dock hade jag 59.9999 som mardröm den natten.

Min bästa varvtid blev nämligen 1:00.03.

Alla som kört på kullen har alltid som dröm och mål att var under minuten.

Flera sekunder snabbare än året innan, men några sekunder upp till Peter och första platsen. Galet nöjd med en andra plats!

Nikh - Deltävling 2

Mantorp

Placering 4:a Varvtid 1:31.810

Deltävling 2 samt timeattackfestival. Timeattacknu.se 2 tuffa dagars tävlande! Swiften går verkligen från klarhet till klarhet 1:31.81 på Mantorp med en ­relativt motorsvag bil är imponerande! 7:a i den tuffare ­Festivaltävlingen på fredagen samt 4:a i kvalserien på lördagen, nöjd!

Nikh - Deltävling 3

Gelleråsen

Placering 5:a Varvtid 1:27.906
Placering 1:a Varvtid 1:15.648

25-27/8 v34, En helg att lägga till minnesbanken. ­Denna helg var vi i teamet mer än fullbokade! Tyvärr var vädret hemskt både på fredagsträning samt lördagens 3:e deltävling. Tack och lov vaknade vi upp till fantastiskt väder på söndagen och deltävling 4:a. Hade en grym helg, slutade 5:a på lördagen och 1:a på söndagen. Där och då tog jag också över ledningen i serien. Spännande...

Nikh - Deltävling 4

Ring Knutstorp

Placering 2:a Varvtid 1:07.494

Finalhelg. 6 timmar enkel resa för att komma på plats, dock helt underbart område. Tyvärr regnande större delen av lördagens träning bort men ett pass direkt på morgonen gjordes i torra förhållanden. Finaldagen bjöd på regnfritt och ett klart godkänt väder. Grym dag där jag kvalade som 2:a på samtliga kval precis bakom Peters Mx-5:a. Vilken utveckling vi lyckats med på Swiften. Coolt!

Trots Audi TT rs, ett gäng Toyota Yaris GR, jaguar, Ford Coswort, BMW osv.. så klarar vi att hålla oss i topp, otroligt inspirerande.

Summering 2023

Resultaten under året ledde till en andra plats i ­totalen. Grymt nöjd! Till nästa år är siktet inställt på nya ­utmaningar, swiften blir kvar i club och förhoppningsvis provar vi på EM på Nürburgring.

På sbrt.se använder vi cookies för att din upplevelse ska bli så bra som möjligt. Läs mer om cookies här.