Skip to main content

Peter - Deltävling 1

Kinnekulle

Placering 1:a Varvtid 58.694

Till 2022 hade helt nya regler skapats i våran tävlings­klass vilket gjorde klassen väldigt tuff och helt ärligt så trodde jag att min tid bland topp­namnen vara ett minne blott. Men Kinnekulle passar mig och bilen. Hur var detta möjligt nu då!

Jag ska vara ärlig, denna helg kände jag mig som en ­
komplett chaufför som levererar när man ska. Jag för­bättrade mina personliga rekord 6 gånger denna helg (under tidskvalen). Och i finalen satt helgens bästa tid - kul!

Peter - Deltävling 2

Mantorp

Placering 2:a Varvtid 1:29.662

Väldigt lyckad helg. Mantorp är den bana som helt klart passar vår Mx:5a sämst, men jag kan banan rätt bra och åker väldigt mycket snabbare än ­konkurrenterna på dom tekniska partierna. Underbart väder och trevlig stämning gjorde att jag lyckades med 5 förbättrade personbästa tider och till slut en 2:a plats i Club. 2:a på Mantorp känns som en seger i sig med våran lilla motorsvaga bil.

Peter - Deltävling 3

Mantorp

Placering 1:a Varvtid 49.656

Ny bana för året och var väl lite skeptisk till denna, varför vet jag inte? Men vilken bana! Och vilket område, snyggt och prydligt. Sveriges äldsta motorbana med väldig god ekonomi. Jag märkte på tävlingsledningen att dom var lite spända för dom hade bokat området endast som ett test.
Det hela blev succé och vi som kör serien fick högsta betyg. Väldigt rolig bana som passade mig och bilen perfekt. För min del så åkte jag för första gången av banan riktigt ordentlig, men allt gick bra! Att åka av i 150 km/h visade sig sätta en del ärr i bilens chassi som jag ej märkte under helgen.

Petere - Deltävling 4

Gelleråsen

Placering 3:a Varvtid 1:13.844

Finalhelgen innebär dubbelhelg med träning fredag och race lördag+söndag.

Jag valde bort lördagen då det var en viktig cykeltävling denna helg. Så jag tränade med bilen på fredagen lät ekipaget stå kvar under lördagen och kom tillbaka sent lördag kväll.

Väl på söndagen var det regn i luften så valde att ­montera taket på bilen, det var faktiskt första gången på fyra säsonger taket varit på.
Fredagsträningen gick superbra så jag hade en bra känsla inför finaldagen.

Väl då började strulet. På tävlingen i Falkenberg skrev jag om min avåkning i hög fart, detta visade sig nu på sämsta sätt.
Efter träningen hade jag nästan tomt i vänster framhjul, fälgen visade sig vara spräckt på insidan något jag missat. Samt att en pinnbult som håller i hjulet hade gått av.

Vi fixar till detta, men tyvärr slutar det inte där. Efter träningspassen går ytterligare en pinnbult av på ­vänster framhjul samt att hjullager vänster fram låter väldigt illa.

Så till finalen ser det väldigt dystert ut. Vi lyckas få till det så bilen i alla fall ska kunna hålla några få varv,inte alls optimalt, men på finaldagen är det superlaps.

Vad är då superlaps? Du åker ut ur depån. Tidtagningen startar när du åker över startlinjen första gången och det är slut när du passerar andra gången.

Efter allt strul är jag inte alls mentalt redo för detta, men det är bara att gå ut och prestera ett bra varv för egen del.

Full attack från start och jag får med mig bra med fart ut på rakan som start på varvet. Bromsar alldeles för tidigt och hittar inte alls optimalt spår inför första kurvan, samt varken jag eller däcken är inte riktigt redo. I kurva två får jag in bilen skapligt och använder curbs på utgången för att behålla bilen på banan. Försöker stå på men jag kör inte alls som jag brukar. Känns skit!

Väl i mål så slutar jag 4:a men just denna helg hade vi ett wildcard som deltog, men som ej räknas. Så en tredje plats för min del, ändå helt okej!

Summering 2022

Rolig säsong där jag satt personbästa för 4:e året på raken på samtliga banor jag kört. Slutar som stolt 2:a i serien.

Nikh - Deltävling 1

Kinnekulle

Placering 1:a Varvtid 1:01.754

Kinnekulle var säsongens första tävling och även första gången för bilen på bana. Redan under dem första träningspassen kunde vi se att bilen presterade enligt förväntan. Tiderna smög nedåt under helgen och slutligen avslutades finalen med vinst.

Nikh - Deltävling 2

Mantorp

Placering 1:a Varvtid 1:33.956

Mantorp trodde vi att effekten skulle bli en utslagsfråga pga väldigt långa raksträckan som finns på denna bana. Men det går att åka väldigt fort med swiften i kurvorna vilket resulterade i ännu en vinst.

Nikh - Deltävling 3

Falkenberg

Placering 2:a Varvtid 52.369

Sommaruppehållet var över och mitt i semestertider kördes del­tävling 3 i Falkenberg. Ny bana för alla i serien och Nikhs nya favorit trots säsongens sämsta resultat. Ett wildcard klev in och förstörde segersviten då det blev en andra plats under denna helg.

Nikh - Deltävling 4

Gälleråsen

Placering 1:a Varvtid 1:17.430

Avslutande 2 race kördes på Karlskoga, premiär för regnkörning på bana för Nikhs del. Framhjulsdriften gjorde att det gick att åka fort i alla fall trots sämre fäste i asfalten. Vinst båda dagarna vilket gjorde att vi säkrade vinst i totala serien. Vinsten i serien medför en obligatorisk uppflyttning till nästa klass, både för bilen och föraren.

Summering 2022

2023 kommer swiften in i den ­klassen den var tänkt till från början. Tillsammans med Peter kommer nu även Nikh kriga om pallplatserna och såklart hela mästerskapstiteln.

På sbrt.se använder vi cookies för att din upplevelse ska bli så bra som möjligt. Läs mer om cookies här.